kitapbuch.blogspot.com.tr https://kitapbuch.blogspot.com.tr: BLOGDAN TAVSİYELER-4:"İlkokul Öğrencilerine Kitap Tavsiyesi"
SON 5 KİTAP YORUMU: "Memleket Hikayeleri"..."Semerkant"....."Kendine Bir İyilik Yap"..... "Kablolardaki Hayalet"... "Kazaklar"... KİTAPBUCH... /// "Bir şeyler okumak için"......"etwas zum lesen"......."to read something" KİTAPBUCH ///

11 Haziran 2018 Pazartesi

BLOGDAN TAVSİYELER-4:"İlkokul Öğrencilerine Kitap Tavsiyesi"


İlkokul Öğrencilerine Tavsiye Edilen 10 Kitap


Zorlu bir eğitim ve öğretim yılı da nihayet sona erdi. Artık çocuklar için tatil zamanı. 

Tatil deyince; bomboş bir zaman dilimini kastetmiyoruz kuşkusuz. Serbest bir zaman dilimini ve stres yapmayan faaliyetleri kastediyoruz. Yani tatil deyince; saate veya kurallara bağlı kalmaksızın; çocukların daha rahat dinlenmeleri, oynamalarını, sosyalleşmelerini ve mümkünse farklı metotlarla öğrenmelerini düşünüyoruz. 

Böyle uzun bir tatilde, kitaptan tamamen kopmanın da çocuklara bir faydası olmadığına göre; velilerin, çocuklarını kitap okumaya teşvik etmeleri mantıklı bir davranış olabilir. 

Bilindiği gibi ülkemizde çok sayıda; yararlı, eğlenceli ve öğretici çocuk kitapları var. Türk veya yabancı yazarların bu harika kitaplarını, kitapçılarda rahatlıkla bulabiliyoruz. 

Biz yine de; okulların tatile girdiği şu günlerde, yüzlerce güzel kitaptan yaz tatilinde okunmak üzere, sadece on kitaplık/serilik bir liste yaptık. 

Bu seçkimiz, birçok faydalı listeden sadece biridir. 

Umarız faydalı olur.


Sırası
Kitap Adı
Yazarı
1.
Müzik Satan Çocuklar
Yalvaç URAL
2.
Küçük Prens
Antoine De Saint EXUPERY
3.
Dev şeftali
Roald DAHL
4.
Levent İz Peşinde
Mustafa ORAKÇI
5.
Kumkurdu
Asa LİND
6.
Alice Harikalar Diyarında
Lewis CARROLL
7.
Charlie’nin Çikolata Fabrikası
Roald DAHL
8.
Anneannem  
Muzaffer İZGÜ
9.
Lastik Pabuçlar
Mihail ZOŞÇENKO
10.
Küçük Karabalık

Samed BEHRENGİ
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Viator
kitapbuch.blogspot.com.tr