kitapbuch.blogspot.com.tr https://kitapbuch.blogspot.com.tr: KİTAP YORUMU-20 : Çocukluğum
SON 5 KİTAP YORUMU: "Memleket Hikayeleri"..."Semerkant"....."Kendine Bir İyilik Yap"..... "Kablolardaki Hayalet"... "Kazaklar"... KİTAPBUCH... /// "Bir şeyler okumak için"......"etwas zum lesen"......."to read something" KİTAPBUCH ///

21 Nisan 2018 Cumartesi

KİTAP YORUMU-20 : Çocukluğum


  Çocukluğum

Yazarı    :  Lev Nikolayeviç Tolstoy
Türü      : Roman 
Kategori : Klasikler

Kitabın Yorumu

        Ünlü yazar Tolstoy’un,10 yaşından 16 yaşına kadarki yıllarını anlattığı, kendi ifadesiyle; “Hatırladığında ruhunu temizleyen ve neşesini getiren” anılarının yer aldığı eseridir (ilk eseri).
Soylu bir ailenin çocuğu olan yazar; evini, ailesini ve yakınındakilerini, her birine ikişer-üçer sayfalık bölümler ayırarak anlatır kitabında. Bu anlatımında, daha çok yaşanan olayları ve anıları esas alır, ancak bazen de kendi duygu ve düşüncelerini kısaca belirtir. Lev Nikoloviç Tolstoy, eserinde; tebessümünü unutamadığı annesini ve genç yaşta ölümünü, babasını, büyükannesini ve ölümlerini, uşaklarını, derslerini, ergenliğini, şiiri, sevgiyi anlatır. Bununla birlikte, kitap; yaklaşık 200 yıl öncenin Rus toplumunu ve alman dil/kültürünü de içinde barındırmaktadır.
“Çocukluğum”; her yaştan okuyucuya; çocukluğu ve ondaki masumiyeti yeniden düşündürebilir ve çocuğu olanlar için bir empati imkanı sunabilir.
Viator
kitapbuch.blogspot.com.tr